Amsterdam

7 juli 2017: The Syrens

The Syrens

Hart op de Tong presenteert op vrijdag 7 juli de samenzangverleidsters The Syrens. In de intieme houten Keizersgrachtkerk zullen de zes jongedames hun nieuwe album akoestisch presenteren en ingaan op hun zoektocht in het leven. Hoe put je kracht om door te stuwen in de fases van het leven waar de antwoorden niet pasklaar worden aangeleverd?

Hart op de Tong (HODT) heeft als doel een originele en aantrekkelijke mix te bewerkstelligen van muziekbeleving en zingeving. Tijdens de laatste reeks edities wisten Janne Schra, Niels Geusebroek en Qeaux Qeaux Joans het publiek in vervoering te brengen door ze mee terug te nemen naar hun belevingswereld en inspiratiebronnen.

Bij HODT staan de songteksten en juist ook de emotie achter de nummers centraal: Wat is de drijfveer om deze tekst, deze gedachte muzikaal te vertolken? Als het leven een grote boottocht is, hoe duidt je dan de golven die je meevoeren? Wanneer je meegetrokken wordt door de stroming, hoe bepaal je dat het goed is om de zeilen vol uit te gooien, of juist tegen de stroom in te roeien? Vanavond gaan we daar net iets dieper op in.

Hart op de Tong vindt plaats in de Keizersgrachtkerk. Deze is ontworpen door dezelfde architect als Paradiso en heeft, net als de befaamde poptempel, een uitstekende akoestiek. Tevens zal het kerkorgel ingezet worden ter begeleiding bij een van de nummers. Gelegen in het centrum van Amsterdam, is de kerk ook gemakkelijk toegankelijk voor bezoekers. De toegang bedraagt 7,50 euro aan de deur. De deuren gaan vanaf 20:00 open en na afloop is er bij een drankje de gelegenheid voor het publiek om met elkaar én met de artiesten na te praten. Tevens kun je dan het kersverse album The Syrens kopen.

Hart op de Tong wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met New Connective, de Protestantse Kerk in Amsterdam en de Keizersgrachtkerk.


Aan de eenentwintigste act werken mee:
Hoofdact: The Syrens
Gastspreker: Aren Scholte
Productie: Guido Attema & Robert Jan Nijland, Daniël van Duijn
Vrijwilligers: Daniël, Rik, Aren, Anja, Rosanne, Jan Willem, Hester, Fleur
Geluid & licht: Douglas Audio
Sponsoring: Keizersgrachtkerk, New Connective