Amsterdam

15 september 2017: Roos Blufpand

Roos Blufpand

Op 15 september komt zangeres Roos Blufpand de tweeëntwintigste editie van Hart op de Tong verzorgen. “We lijken te vergeten waar het werkelijk om gaat”, zingt de zangeres in haar lied Niet bang. Als afsluiter van het Zinspiration festival in het Ill cafe op Uilenstede, zal Roos een akoestische set geven en ingaan op wat haar inspireert in het leven.

Hart op de Tong (HODT) heeft als doel een originele en aantrekkelijke mix te bewerkstelligen van muziekbeleving en zingeving. Tijdens eerdere edities wisten onder meer Janne Schra, Wende Snijders en Typhoon het publiek in vervoering te brengen door ze mee terug te nemen naar hun belevingswereld en inspiratiebronnen.

Bij HODT staan de songteksten en juist ook de emotie achter de nummers centraal: Wat is de drijfveer om deze tekst, deze gedachte muzikaal te vertolken? “Soms wil ik weer denken als een kind en geloven dat mijn goed bedoelde woorden, worden doorgegeven door de wind”, omschrijft Roos Blufpand haar motivatie om te schrijven. Maar hoe verstil je de tijd om zoals een kind zorgeloos te leven en tegelijk zorgzaam te zijn voor jezelf en de wereld? Deze avond geeft ruimte daarover te reflecteren.

Het Zinspiration festival begint om 18 uur. In en rond het Ill cafe van Uilenstede (op de grens van Amsterdam en Amstelveen). Je kunt er zintuiglijke zinservaringen opdoen, Tedtalks, kook-, seks- en singer-songwriterworkshops volgen, op de zeepkist staan, culinaire hapjes proeven en nog veel meer. Het gratis toegankelijke festival wordt afgesloten met het concert van Roos Blufpand rond 21 uur.

Hart op de Tong wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met Ziel&Zaligheid, New Connective, de Protestantse Kerk in Amsterdam en de Keizersgrachtkerk. Meer informatie is te vinden op: www.hartopdetong.com of via onze Facebook fanpagina  www.facebook.com/hartopdetong


Aan de tweeentwintigste act werken mee:
Hoofdact: Roos Blufpand
Gastspreker: Mark Bos
Productie: Guido Attema & Robert Jan Nijland
Vrijwilligers: Ziel en zaligheid
Geluid & licht: Douglas Audio
Sponsoring: New Connective