Amsterdam

16 september 2016: Niels Geusebroek

Op vrijdag 16 september 2016 staat bij Hart op de Tong een artiest centraal die inmiddels geen uitleg meer behoeft: Niels Geusebroek. Heel Nederland kan zijn neo-klassieke lied Take Your Time Girl meezingen. In een akoestische setting zal de bevlogen zanger in de intieme houten Keizersgrachtkerk zijn liedjes ten gehore brengen en nader ingaan op de inspiratiebronnen die hem de meeste levenslessen hebben bijgebracht.

Hart op de Tong (HODT) heeft als doel een originele en aantrekkelijke mix te bewerkstelligen van muziekbeleving en zingeving. Tijdens de laatste reeks edities wisten Rico & A.R.T, Sven Hammond en Shirma Rouse het publiek in vervoering te brengen door ze mee terug te nemen naar hun belevingswereld en inspiratiebronnen.

Bij HODT staan de songteksten en juist ook de emotie achter de nummers centraal: Wat is de drijfveer om deze tekst, deze gedachte muzikaal te vertolken? Niels Geusebroek laat zijn beschouwende blik in zijn liedjes de vrije loop om vorm te geven aan de ontwikkeling van hemzelf in een continu veranderende wereld. Wat kun je geven aan anderen en aan jezelf om het mooier te maken. Tijdens deze avond zullen we daar net iets dieper op ingaan.

Hart op de Tong vindt plaats in de Keizersgrachtkerk. Deze is ontworpen door dezelfde architect als Paradiso en heeft, net als de befaamde poptempel, een uitstekende akoestiek. Tevens zal het kerkorgel ingezet worden ter begeleiding bij een van de nummers. Gelegen in het centrum van Amsterdam, is de kerk ook gemakkelijk toegankelijk voor bezoekers. De toegang bedraagt €7,50 voor early birds en €10,- in de daaropvolgende voorverkoop. Aan de deur kosten de kaartjes €12,50. De deuren gaan vanaf 20:00 open en na afloop is er bij een drankje de gelegenheid voor het publiek om met elkaar én met de artiest na te praten.

Hart op de Tong wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met New Connective en de Keizersgrachtkerk.


Aan de negentiende act werken mee:
Hoofdact: Niels Geusebroek, Patrick van Herrikhuyzen
Voorprogramma: Ynke Scheffer, Hester Krommendijk en Welmoed van der Leij
Gastspreker: Anouk Slik
Productie: Guido Attema & Robert Jan Nijland
Vrijwilligers: Daniël, Rik, Aren, Iris, Anja, Jan Willem, Paul
Geluid & licht: Douglas Audio
Sponsoring: Keizersgrachtkerk, New Connective