Amsterdam

7 november: Rico & A.R.T.

 & A.R.T.

Rico kent Nederland sinds Opgezwolle de Nederlandse hiphopscene nieuw leven inblies. Samen met A.R.T. maakte hij een gelaagd reggae album. Met zijn unieke stijl confronteert Rico zichzelf en de luisteraar met de momenten in het leven waarop het even niet zo goed gaat. Tijdens een speciale akoestische avond op 7 november zullen beide heren ingaan op het omgaan met deze fases in het bestaan.

Hart op de Tong (HODT) heeft als doel een originele en aantrekkelijke mix te bewerkstelligen van muziekbeleving en zingeving. In voorgaande edities wisten onder meer Typhoon, Kris Berry, Ntjam Rosie, Giovanca en Sven Hammond het publiek in vervoering te brengen door te vertellen wat hen inspireert en wat hun inspiratiebronnen zijn. Tijdens HODT staan de songteksten en juist ook de emotie achter de nummers centraal: Wat is de drijfveer om deze tekst, deze gedachte muzikaal te vertolken?

‘De tempel is smerig en is toe aan [een] grote onderhoudsbeurt’, zingt Rico in het nummer Mea culpa. Vies van wat zelfreflectie is hij zo te horen niet. Maar terugkrabbelen naar de top na in het dal te zijn beland, gaat niet zonder slag of stoot realiseert Rico zich. Tijdens een intieme sessie zullen Rico en A.R.T. ingaan op wat hen inspireert en motiveert in tijden dat het minder gaat. Om de grens tussen klassiek en modern op te zoeken, zal verder een van zijn nummers met het orgel als begeleidend instrument gespeeld worden.

Hart op de Tong vindt plaats in de Keizersgrachtkerk. Ontworpen door dezelfde architect als Paradiso, is de kerk net als de poptempel befaamd om de uitstekende akoestiek. Gelegen in het centrum van Amsterdam, is de kerk ook gemakkelijk toegankelijk voor bezoekers. De toegang bedraagt 12,50 euro in de voorverkoop. De deuren gaan vanaf 20:00 open en na afloop is er bij een drankje de gelegenheid voor het publiek om met elkaar én met de artiest na te praten. Hart op de Tong wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met New Connective, de Keizersgrachtkerk en omroep IKON.


Aan de achttiende act werken mee:
Hoofdact: Rico, A.R.T. Steven de Geus, Darin G.
Orgel: Darin G
Gastspreker: Aren Scholte
Productie: Guido Attema, Robert Jan Nijland
Vrijwilligers: Daniël, Rik, Aren, Oscar, Anja, Jan-Willem, Irene, Paul,
Geluid & licht: Douglas Audio
Sponsoring: New Connective, Keizersgrachtkerk, IKON